Fakta VS Mitos: Urat Putus Selepas Bersalin Punca Pelupa

Betul ke statement di bawah ni? Waktu hamil pun boleh jadi pelupa kadang-kadang, betul tak? Cuba kongsi sikit pendapat anda!

Fakta VS Mitos: Urat Putus Selepas Bersalin Punca Pelupa
23 Balas

Ntah la. Selalu je lupa lepas da ada ank 4 ni. Mcm2 dlm otak. Work load bnyk, mental load pun bnyk😂😭. Masa mengandung ank ke 4, kita da bg result darah ke misi, pastu boleh g cari lg dlm beg & tanya misi, kita da bg ke result darah, misi pun gelak & geleng kepala dgn kita, pelupa tahap teruk ni. Nak kena mkn kismis bnyk2 ni dgn kacang otak🤣

Tahlah tp nampaknya lepas bersalin anak yg 1st pun dh start jd pelupa..then ini yg ke 4 belum bersalin lagi tp tahap pelupa mmg xboleh bawak bincang..Kadang tu rasa nak nangis sbb penat ke hulu ke hilir ambik n cari barang yg tahlah xtahu boleh lupa ambik n letak.. Terasa macam, kenapa la teruk sgt nie.. Hari pun kadang lupa..

Saya pun melalui perkara yang sama, memang jadi pelupa sangat-sangat... contohnya barang saya letak ditempat lain, saya cari tempat lain... sampaikan handphone pun boleh terlupa letak dimana... 🤦🤦... tak tahu lah, apa punca terjadi nya sifat pelupa selepas melahirkan NIE...

Mmg pelupa masa lahirkan anak pertama ok lg jarak anak sulung dan bongsu 15 thn..lepas lahirkan anak bongsu ni yg pelupa teruk sampai kna catat apa nak buat..kuat emosi pula tu..mungkin terlalu byk fikiran..ntahla

entah la nl cakapp .. pas beranak 3 ni kerap sngt pelupa .. adoilahhh heran kann 🤣Letak fon kt dalam almari anak stgi cari merata .. pdhl letak dlm almari anak last² sruh laki call haahh😂

fakta kot🤣 main hp masa makan letak dekat atas coway nak cuci tangan. mintak tolong somi callkan hp cari hp yg dekat atas coway tuu🤣

Fakta kot.. Sy letak anak dalam baby coat.. Tak smpay 5 minit dok cari 1 rumah sb xda di buaian😂 Tapi tak cari baby coat pulak

taktau laa fakta ke mitos.. tp sy sndr lps bsalin.. mmg cpt jgk lupa bbrp pkara..pdhl bru anK 1.. adehh

fakta kot. sbb byk kan ibu2x lupa. yela, duk fokus anak je skrg. 😂 .

ye kut.. ntah la. atau adakah faktor usia jd kuat pelupa 😮‍💨