Tarikh Period

Betul ke orang cakap kalau nak buat buku pink kena anjakkan tarikh period dua tiga hari. Contohnya tarikh period asal 1/4 tapi bagitahu doc 3/4. Kalau betul kena buat mcm tu kenapa ye?

2 Balas

Nurse akn tye first awk period...n memg x boe anjak kan..nty xdpt detail due yg btul...lau scan pn kn lari tarih due nye...

No. Tak boleh macam tu. Even awk anjakkan pun, nanti dkt mesin scan akan tahu jugak due date bersalin.

4y ago

Takdenya kena bersalin awal sis. Yg bersalin awal tu kadang2 sbb ada gdm. Atau masalah2 lain. Jangan ikut cakap orang. Jadi ape2 nanti susah.