15week 1hari

Maaf nak tanya tarikh last period hari pertama tu sepatutnya kita ikut tarikh betul @ mcm mna ya ? Sbb MIL cakap ngn saya kena lebihkan seminggu dan ada tak sesiapa yang lewat buka buku pink sbb +ve covid ? #pleasehelp #firstmom #seriusnanya

1 Balas

Ikut tarikh betul last period pertama. Tak de lebihkan seminggu. Doktor akan scan dulu, lepas bagitau anggaran minggu. Untuk saya, anggaran minggu tak lari banyak dari kiraan last period hari pertama. So doktor bagi Estimated Due Date ikut kiraan last period hari pertama.