MINUM SOYA PUTIHKAN BABY?????

Betul ke mitos minum soya banyak boleh putihkan baby dr dalam perut?sebab bukan ikot gen ibu bapa ke?sekadar bertanya?pendapat mommies2 sekalian?TQ???

2 Balas

Orang kata jangan minum atau makan yg berasaskan soya sebab nanti kulit anak mudah sensitif. Kulit anak kebiasaannya ikut genetik ibu ayahnya. Kalau nak anak kulit cantik, banyakkan makan buah delima.

Saya pun tak pasti sejauh mana kebenaran minum air soya, baby jadi putih. Tapi pernah terbaca, kurangkn minum soya masa pregnant. Takut nnti baby lahir ada alergik