Air soya boleh minum ke masa menyusu

Salam betul ke ibu menyusu xleh minum air soya ?

4 Balas

Boleh je unless kalau ada alahan terhadap kacang soya. Soya ni tinggi sumber protein. Tapi jangan lah p teguk air soyak sampai kembung tak masuk makanan or air lain. Biar seimbang. Baby menyusu pun perlukan khasiat lain jugak.. Nota kaki: minum air soya tidak menjadikan baby anak putih melepak. *tiber 😝

1y ago

tu saya tahula sis . xkan nak teguk sampai xmakan nasik ke apa kan hahaha kelakar sis ni , minum skdar rasa je . nota kaki : anak saya dah putih tiber

sy dr sblm bersalin minum susu soya.skrg bby da 4bulan pn masih minum, alhamdulillah sihat.susu pn melimpah ruah🤭🤭🤭

1y ago

wc..mmg betul susu soya boleh bykkn susu ibu..suami sy mmg sediakn susu soya utk sy dr masuk hospital smpai skrg.alhamdulillah,susu bdn sy lebih dr cukup utk bby sy.kuning pn xtinggi dan xlma.😁😁.ni pengalaman sy minum susu soya.skrg bby bru 4bulan🤭

Boleh minum tu tp jgn tllu kerap.Prempuan xelok mnum air soya,ada kputihan.Boleh cuba mnum Horlick.

1y ago

tq dear nnti nk cuba horlicks 🤍

Bagus sebenarnya susu soya ni. Even korean culture pon amalkan minum susu soya masa berpantang

1y ago

tq dear komen