Rambut Banyak Gugur & Jerawatssss

Betul ke masa awal awal pregnancy memang rambut adakalanya banyak gugur and muka tiba tiba naik jerawat??? Mommies pernah alami benda ni masa week ke berapa?

11 Balas

everyone is different because of hormones during pregnancy. like me time preg rmbut x gugur lansung. sehelai pun ssh nk gugur sdgkn before that everyday gugur.. klu jerawat mmg tiada cz mmg jenis kulit x brjerawat. after birth rmbut gugur sbb ikut baby kan

sy pun...satu muka dgn bdn blkg penuh jerawat...sy baru 3bulan... biasanya lepas bersalin hilang...minta2 la mcm tu....ms ank sulong dulu...tumbuh bulu kat dada..bby boy...tapi lepas bersalin hilang bulu2 tu...

5y ago

Uish pelik pelik ehhh semuaaa. Saya pun jadi kelirruuu huhu first timeeeee

sy masa trimester pertama sampai awl trimester kedua...rambut gugur..sampai rs nipis je rambut..nmpk kulit kepala😓.... hjg trinester kedua & masuk trimester ke 3..br kurang mslh rambut gugur...

standard... ada org jadi mcm ni ketika mgandung.. dan ada org pula selepas bersalin yg dia hadapi byk keguguran rambut dan sebagainya ..

Sy ada alami jugak sis . 3 bulan preggy . Naik jerawat je . Lama2 muka peloles 😅 rindu plk wktu preggy dulu

stiap kali sy pregnant mesti muka licin habis takda jerawat. sbb jerawatnya semua pergi ke blakang badan😆

Sy masa awl pregnant dulu muka jd naik jerawat kecik2.. Bila dh masuk 5bln baru hilang n dah xda jerawat 😅

5y ago

Tu la nasib baik la huhu sabo jelaaa ni 🤭🤭🤭

normal,saya awal pregnant sampai sekarang lepas bersalin 2 bulan masih je ad jerawat😭😭😭

saya pon sama naik jerawad muka,leher,badan smue naik jtawad kadang² malu bila tngok badan sdri

sya tidaklah jerawat tpi rambut bnyk gugur dri awal kehamilan skrg bru 20 weeks