kucing

Betul ke.. klu ngandung x bole bela kucing.. ade org ckp takut bulu kucing tu bole effect dkt baby?? Mohon pencerahan...

2 Balas

Sy hr tu xtaw yg sy pregnant.. Sy ni jenis suka kutip kucing2 jalanan bawak balik bela, bersihkan semua. Mmg xp vaksin apa lg kucing2 tu. Pastu masa dpt taw sy pregnant, sy terkena skali jangkitan cacing drp kucing. P klinik, dktor ckp xblh bg ubat cacing sbb pregnant... Tp dktor ckp xde apa cacing tu. Cuma jgn pgg najis dia je. Bab cuci najis dia semua suami sy buat skrg. Kucing2 tu pun dh p vaksin semua. Setakat ni ok la... Cuma sy dh jarang pegang dorg. Kalau pegang jgak, sy cuci tgn. Bg sy xde mslh nk membela.. Cuma kena pastikan kebersihan dia. Pastu vaksin tu pnting... Elakkan peluk atau pegang. Kalau nk cuci najis sndiri, pakai sarung tgn atau cuci tgn lepas buat semua tu. Elakkan jgak kucing2 main dkt luar rumah... Sbb dorg lg mudah jangkit dgn virus2 yg kita xtaw. Kalau kucing mmg jenis lepas, elakkan la pegang dia. Harap sis bertabah ye... Kena berkorban sikit la. Nk dpt ank bkn sng... Harap semua dipermudahkan.

4y ago

Ok je.. Sy hr tu dktor yg suruh bg org. Balik tu dh rasa lain dh.. Kesian sgt dkt dorg. Duk pk cmne dorg nk cari mkn semua. Cuma sis kena jaga btul2 la.. Jgn pgg selalu. Sy pun dh asing tmpt tido dorg.. Dlu tido skali. 😅

Kat rumah ada 18ekor masa adik pregnant okay je. Anak dia pun okay je dh masuk 8bulan siap main dgn kucing Alhamdulilah takda pape hehheee