worries

betul ke kalau makan kerang ada efek pd janin ? tkt la sbb bru je lps mkn tdi tu pun mil yg bg.mula2 taknak tp sbb teringin sy mkn sampai tlupa kot2 ade efek pd bby

16 Balas

tak sis. kerang bagus untuk naikkan hb. yang efek baby kalau kerang tak masak and tak basuh dengan betul. dia boleh buat sis kena jangkitan and efek baby. macam telur juga kena makan yang masak betul. tak boleh raw.

5y ago

hehehe.. thank you..

nurse selalu kata kat sy , kalau nak hb naik makan kerang , sy mmg x suka kerang tp nurse paksa mkn supaya hb naik. sbb kerang ni bagus untuk naikkn hb

1st time dgar "kalau makan kerang ada efek pd janin"😯...it's ok la sis nk makan...setahu sya elok utk tambahkan sel darah merahh..😊

Dear boleh je lah..jgn mkn yg mentah ye.😅..kata mknan yg mentah2 xboleh..aah kerang bagus utk hb kite

Insyallah xde pe2.. Kerang tu bgs utk ibu hamil.. So sis xperlu bimbang.. Kerang boleh HB okay..

Eh kerang elok utk org hamil sis. Nurse sarankan banyakkan makan kerang utk pastikan HB ok

boleh je makan..yang penting bersih dan makanan tu dimasak betul..tidak mentah..

Kerang bagus untuk naikkan hb. Nurse kk pun cakap makan kerang bagus

alhamdulillah 🤲 lega skit rsa hati ni.. klau x resah je dr tdik kikiki

5y ago

Insyallah.. Mummy jgn risau erkk.. Kerang tu mmg bgs utk ibu hamil.. 😍😍

Aah ad effect mkn kerang .. effect ny naik kan hb..😂😂