Kuat Tidur

Betul ke kalau kuat tidur masa preggy ni anak yg bakal dilahirkan nanti akan jadi LEMBAB? mak mertua sy bagitau mcm tu kat husband sy sebab dia cakap sy ni kuat sangat tidur.

93 Balas

Tu semua mitos..percaya pada qada dan qadar..smua tu urusan Allah..kita xboleh percaya bulat2...kuat tdo bkn sbb ank akn lembab..tpi utk merehatkn ibu2 mengandung...

17 thn dahulu mengandung ank sulung ,mmg kuat tido , Alhamdullillah melahirkan baby sihat ,x de lembab ,cergas & aktif lagi Ada , alhamdullillah dh 17 thn bujang sulung saya ,

Normal la mengandung kuat tidur. Badan cepat letih. Pembawakan baby lgi. Tu kadang malas stay ngan mak mertua ni. Mak sndiri lgi paham. Nak tido bngun lmbat pun takde bising2 😂

5y ago

Tiap masa buat keje rumah mau patah pinggang 🤣

cuba awak tanya mentua awak tu masa mengandung mustahil dia x kuat tido 😂orng tanya gitu" sbnrya iri hati nampak kita tido je x buat krja apo pun

Sama la sis... Sebab malam bukan lena sangat tidur...kalau letih sangat memang pengsan jugak siang sebab tak boleh tahan mata kan..dengar & sabar je yg mampu buat.

Sy pun kuat tidur.. Ada time time ase penat sgt.. Xleh nak berdiri n duduk lama... Ade time time semua bende larat je buat tp mesti kene skip kejap rehat

Biasa la tu, saya pun time pregnant ni kuat tido. Kadang2 tak tahan jugak mata, dpt stgh jam pun jdi. Sbb ada anak kecik tak boleh tido sedap sgt 😅

saya pagi mkn lpstu tdo blik🤣tnghri bngun mkn tdo blik ptg bru bngun blik. lps cuti kerja ni mkn tdo je kt umh. tunggu 2 buln je lgi nk berank😱

Mak mertua sy ckp pn jgn tidur siang.. Sebab nanti baby besar.. Sy jd pening ble dia ckp cm tu.. Abz kita ni penat wt kje rumah.. Baring2 jp trus trtidur..

5y ago

Haha.. kita yg tdo, kita yg makin besar.. bkn baby 😂 dia kt dlm tu elok jer dok golek2.. saiz baby ni bergantung pd pemakanan kita je..

Abaikan please. Tak adanya macam tu. Kita baru nak adapt dengan hormon hormon baru. Normal kalau banyak tidur, lain orang lain pengalaman.