Kuat Tidur

Betul ke kalau kuat tidur masa preggy ni anak yg bakal dilahirkan nanti akan jadi LEMBAB? mak mertua sy bagitau mcm tu kat husband sy sebab dia cakap sy ni kuat sangat tidur.

93 Balas

Rehat ja la sis..ignore ja org ckp mcm tu Sy sblm pregnant mng aktif, keja smua ok bila dh pregnant kita mng letih sgt setelah sehari suntuk kt office. Blk mng nk rehat tdo sbb mlm pun blm tentu kita blh tdo lena lg

Xda kaitan .. klo mmgandung tu boleh jadi cergas tak sakit2 badan mmg tak tdur la cita nya .. bnyak beza org mngandung dgn tak mngandung .. abis klo ibu mngandung kurang tdur anak jadi apa plak?🤣🤣

Mak saya ada jugak bagi tahu mcm tu 😂 tapi saya ni suka sngat tidur siang 😭 dah tahan mata pun tetap nak terlelap selalunya lepas makan lah, tengah duduk² dekat sofa tak tahulah bila masa tertidur 😅

Ermmm.. mlm2 blom tentu lg lena.. kejap2 terjaga.. badan plak tk selesa.. time kita tdo je dia nmpk.. time kita berjaga dia bkn tau.. hal dlm blik.. bincang elok2 dgn husband.. husband takkan tk phm..

5y ago

Sama la sis mak mertua sy pon.. dia ske kata jgn beli brg baby awal sgt.. kita tktau kedepan jd mcm mana.. ermm tau la nk beringat pon, tp tkyah la setiap kali jumpa ckp gitu, mcm mintak yg bukan2 plak.. nauzubillahiminzalik..kita ni nk siapkan brg baby dh nurse pesan.. mcm tkleh nk doa yg baik2 plak..

Xde la sis jgn pcaya mcm tu.. sy pun kuat tdur juga mak sy kata tdur la slagi boleh sbb nnti bila baby da kluar blum tntu dpt tdur yg baik sbb masa tu time dgn baby dah nak.kena jaga baby mlm siang .

Sama lar... Sepnjang pregnant nie buat x taw je pe org ckp... Yang mengandung kita... Yg taw bdn mcm mne kita... Penat... Letih... Lelah... Kita je rse... Org lain taw ckp2 je... Abaikn je...

4y ago

Setuju! Lain orang lain pengalaman nya kan

Haa kebetulan sy pun alami benda sama. Mak mertua pesan jgn byk tido nnty anak kuat tdo. Tp klu sy penat sy tido juga. Sbb sy fikir bukannya dia tau 😂🤭 InsyaAllah tak kut...

Ya allah , mulut tok tua pun. Percakapan tu 1 doa. Sis jgn percaya, tak ad istilah tidur ank jadi lembab . Sye masa mengandung sokmo tidur . Ank sye lahir molek jah. Kalau bngun aktif .

4y ago

Alhamdulillah.. Rezeki tu.. Tak ramai antara kita dpt rezeki mcm tu. ❤❤❤

Xda kaitanlah. Jgn fikirkan sgt soal lembab. Perubahan hormon pd ibu hamil akan buat ibu letih drpd biasa. Dan jgn ambil ht dgn setiap kata2 negatif sbb ia blh mengganggu emosi ibu hamil.

anak first sy tidur je asal lepas solat zuhur je tidur.. sampai la nak masuk asar.. kang mlm tidur awal.. Alhamdulillah dia aktif.. takdenya lembab.. tak larat nak melayan dah.. kdg2 😅