screentime

betul ke bagi anak tgk tv or lagu2 cartoon atau apa2 mnyebabkan autism? nurse sy ckp jgn bgi tgk sb boleh berpunca autism jdi😅 sy ada juga bgi anak tgk cuma x sllu sehari brpa kali je then selebihnya bermain cuma sy biasa bg tgk ms rachel anak suka.. kata org ad juga bgs utk prkembangan klu tgk tu, tp mmg tk juga nak biasakan anak.. mcm tkut je dgn apa nurse kata😅.. btw anak sy 11 bulan start tgk 9 bulan tpi msa umur mcm tu jrg sgt skrg dah msuk 11 yg setiap hri tp tdk setiap masa..

13 Balas

xjgk, ank sye dh 3y hri2 bukak tv dkt dia start 6m, alhamdulillah ok je, petah bercakap dlm english.

4w ago

syukur😊🙏🏻

Kalau saya tgk kt tv katanya boleh buatkan speech delay

rasa info nurse tu tak sahih😅