Gdm bersalin awal

Betul ke ada gdm kena czer lepastu bersalin awal

17 Balas

Hai . Sye GDM kena serah diri 38weeks , Due date 13/8 , serah diri 31/7 , bersalin 3/8 ❤️ . Msa serah diri tu mcm2 lah cra nk buka jalan bwah . First kne induce ubat dri bawah , masih xda bukaan , then doc msokkan balon 24jam but balon still xletop n xda bukaan 😅 Then doc pecahkan ketuban , nk dkt 2jam jugak still xda bukaan then heartbeat bby makin drop and doc induce drip paling kuat untk buka bukaan , still xda bukaan and the end doc suruh emergency czer 😢 Punyalah hadap 2/3 kali sakit contraction yg berlainan hujung2 kne czer 🤦‍♀️ But rsa bersyukur czer sye fully bius sbb sye ad msalah slip dics n risiko untk sye lumpuh nk half bius tu mmg xbole untk body sye ... Alhamdulilah keluar lah first bby dgn berat 2.5kg 🤲❤️ Due date 13/8 , bersalin 3/8 🥰

Sy ibu gdm on diet .. bru bersalin 8.8 .. sy bersalin on due date, masuk ubat pagi, ubat berjalan dgn baik, pukul 3.30 ptg masuk labour room .. alhamdulillah bersalin normal .. katil dpn sy, gdm on ubat, 38 weeks dh kena serah diri, masuk ubat tapi ubat xjalan .. cek jantung baby .. dah lemah ..terus proceed czer . Ia bergantung pd keadaan baby .. kalau baby kuat, ibu pun okay, insyaAllah bersalin normal .. kalau ada mslh lain terpaksa czer .. yang penting ibu dan baby selamat ..

gdm tak pe...selalunya serah diri 38 minggu..tapi doc akan bagi kita peluang bersalin normal macam saya gdm tapi czer sebab doc takut baby stress dah berak dlm perut...sebenarnya tak ..kesilapan teknikal di situ...so jadi emergency czer... tapi jgn risau normal ke czer tak semua org rasa sakit yg sama..saya czer alhamdulillah tak sakit cuma kena jaga jahitan je...rasa lega tak kena seluk tak check bawah...pastu luka cepat baik...nak jalan tak yah kepit

Saya gdm on metformin and insulin. Betul kena serah diri masa 38 week and saya bersalin normal. Gdm tak semestinya kena czer. Akan kena czer kalau masa scan baby besar. Baby saya berat 2.97kg je walaupun saya gdm on metformin and insulin, so alhamdulilah rezeki dapat beranak normal.

Nope. Ikut kandungan masing2. GDM on DC boleh bersalin ikut due. GDM on ubat dan seangkatan dengannya, tak silap saya doktor akan bagi tarikh untuk serah diri (maaf kalau salah, tolong betulkan). Tak semua ibu GDM perlu proses Czer. Semuanya ikut kandungan masing2.

9mo ago

Ohh I see. Then awak kena jaga pemakanan dengan betul. Kalau paras gula tak terkawal, doktor akan on ubat atau insulin.

takda GDM pun kalau ada high risk,ada juga yg kena czer. Dr akan buat czer bila perlu,jika masih boleh bersalin normal,mereka akan usahakan patient bersalin secara normal. sy ibu GDM masa pregnant anak ke 3. GDM ON DC,bersalin secara normal 38w 1d

Sy gdm on ubat.. 38w serah diri hr tu.. Alhamdulillah dah bersalin normal.. Mn2 gdm serah diri, doc akn try utk bersalin normal.. Akn czer depends dgn status kesihatan ibu atau bayi.. Jgn risau.. Bnykkn minta dgn Allah dipermudahkan

saya xde gdm kne jugak emergency czer..jgn laa baca bende bende yg menakutkan awk..jga je kesihatan awk and baby baik baik..kwl je gdm awk tu..ikot nasihat nurse and doktor.. InshaAllah dipermudahkan

Sy GDM on diet control.. Serah diri 40 weeks.. Paksa bersalin.. Masa serah diri xde apa2 tanda.. so kne masuk ubat.. 40 weeks 1 day sy bersalin normal..

tak la puan. sy anak sulung gdm. bersalin awal,coz dah terbukak cm & bersalin normal. baby berat 3.67 kg. alhamdulillah mudah.