IBERET

Betol ke kalu makan iberet tak boleh minum dengan susu kena minum dgn air masak jer...? sbb sy dah 1 bulan amal iberet telan dgn air susu...?

1 Balas

Dlm iberet ada iron n vit lain.. susu menghalang penyerapan vitamin dgn sempurna.. sbb tu x boleh minum dgn susu, dgn jus boleh.. atleast kena jarakkn dlm 2-4jam slpa minum susu..

5y ago

Yup.. bkn apa, takut hb x naik n kita x dpt pn vit dlm iberet tu.. okay sis..most wc..