anak besar

betul ke kalau kita amalkan iberet dgn minum susu anmum anak dalam kandungan boleh besar ???

14 Balas

sya pn minum anmum..berat naik 6kg sebulan wlpn sehari makan 1pngn nasi...tpi x gdm, tkanan pn baik, xda bngkak apa smua...pmbesaran bby alhamdulillah baik...🥴🥴 gula tinggi mbuatkan badan rasa haus dn metabolisme aktif...sbb tu cpt lapar..😪 nurse srnkan sya mnum anlene atau susu segar..

sy xpernah minum anmum pon anak besar jgk..cuma kalau takut anak dlm kandungan besar..jgn mkn lewat mlm.. 2jam sebelum tido jgn mkn makanan berat...trauma anak lahir 4kg..lepas tu sy amal x mkn lewat mlm..next baby kluar 3.2kg..alhamdulillah..

3y ago

mcmana ya tahan diri x makan malam. .sbb sya trsangatlah lapar waktu past 12pm...

susu tu yg naikkn berat bdn sbb kndungn gula dy tnggi ..nurse pum ckp x d gllkn minum susu tepung . sy amalkn susu HL jer plain atau strawberry . Alhamdulillah wlaupum bmi lebih tp kencing manis tk sngkut n berat kosisten je tiap bulan

ohh tak boleh minum annmum ye ? sy minum annum perisa coklat tu . kalau perisa laen tk boleh msuk tekk 🥴

baru lepas minum susu anmum naik berat 3kg . terus tukar minum dutch lady kotak . lagipun gula dia tinggi .

saya minum susu anmum ,, berat kadang naik sikit , kadang turun sikit .. beray bby 34week pun 1.9kg je

haah . misi pena ckp klo kite minum susu anmum anak besar.. so x g galakkan mnum anmum

Saya mnum anmum & makan iberet jgk. Baby tak besar mane pun. Lahir 2.78kg je

saya minum anmum, elok je. Anak pun lahir okey je. 2.88kg je berat dia.

Masa pregnant anak first minum HL. Anak lahir 3.57kg