Apa yang membuatkan anda bertambah sayang dengan pasangan anda?
Voice your Opinion
Ingin bantu tugas di rumah
Ingin bantu jaga anak
Terima kekurangan yang ada
Tidak bertengar jika lain pendapat
Lain-lain (sila nyatakan)

3949 respon

46 Balas

Jenis ringan tngn bantu kerja rumah & masak memasak, rajin bawa jalan, x kedekut duit, kewangan keluarga 100% suruh sy pegang & uruskn, berdikari makan mnum hidang sendiri/dia hidang utk sy & family, jenis tak pernah kluar lepak/minum kt kedai kopi, xpernah marah2, memahami, ambil berat tntng kesihatan & keadaan emosi/fizikal sy, sudi jaga mummy sy n bertanggungjawab sepenuhnya utk sy & mum. Kebetulan sy anak tunggal & kehilangan arwah babah pd 2019 lalu. Alhamdulillah Allah SWT pinjamkan sy suami yg terbaik utk sy. Syukur kpd Allah SWT. ❤️

suami xpernah nk sy mara lama2 klw kami gaduh dia terus pujuk lepas tu ajak lepak luar ,g makan smpai sy lupa klw tdy tu sy mara lepas tu suami rajin masak rajin buat kerja ruma dan penyayang dia sellu manjakan sy wlau pun sy agak sensitif dan jahat selama bby boms

kita org kalau gaduh atau masam muka akan melalui wasap. biar anak² tidak tahu dan dengar, part yg paling aku suka sebab laki aku kalau mcm mane pun gaduh tak suka naik kan tangan atau kaki dekat aku senang cerita dia bukan Jenis kaki pukul lah

Jika semua di atas plus bertanggung jawab, bekerja dan tak pernah skip bagi nafkah, bertimbang rasa, bergaul dengan isteri dan keluarga dengan sebaik baik pergaulan.

Semua yang ada di atas dan si suami sanggup tggu isterinya berjam2 dlm kereta tanpa merungut ... Syukur Alhamdulillah

selalu paham...x over...suka tlg...pndaii masak..x suka membazir...selalu bg nasihat..

Romantis, selalu apresiasi benda yg kita buat mcm masakan makanan, hidangkan minum..

Xblh tick mna2 pn sbb smua kt ats tu punca jd lg cinta kt suami kikiki

saling melengkapi kelebihn & kekurangn masing2

saling menghargai, melengkapi dan menghormati