Bagi ibu yang melahirkan secara normal, adakah ibu pernah mendapat jahitan?

Voice your Opinion
Ya, (komen berapa jahitan)
Tidak

1103 respon

62 Balas

1. jahit sebab kna gunting first baby, (rasanya bnyk jgk sbb 30minit lebih msa untuk jahit) 2. jahit sbb koyak, jahit bnyk sbb koyak, (pn bnyk jgk, luar dn dlm kata nurse) 3. Semoga baby no 3 ni x kna jahit lagi lah, ngilu plk rsa bila teringat tu tp x pernah tnya brp jahitan tu 😂

doct jahit selama 2 jam..bayangkan berapa banyak luka yg sy alami semasa delivery tapi xpe..Anak selamat..itu yg palaing utama..Alhamdulillah

Tidak tahu berapa jahitan. lupa tnya nurse. tpi mcam lama juga d jahit, d dalam Dan d luar, Dan mcam Ada koyak sbb Tidak pndai teran.

Rasa macam banyak sbb lepas bersalin tu, macam lama je dia duk jahit, bila tanya banyak ke, Dr cakap banyak ni sebab 3 lapis😅

anak prtama sngat bnyak, dalam dn luar, sbb baby telilit tali pusat, trpaksa gunting. anak 2&3 x da jahitan lsung.Alhamdulillah

3 Kali bersalin steady kna gunting kna jahit.no.3 kna jahit byk kit..untuk baby IBU mmg sanggup.proud tuk ibu² Semua.

1. jahit sebab gunting 2. jahit sebab koyak 3. xde jahit 4. xde jahit 5. harap sangat xkena jahit gak

Paling banyak pernah dapat 15 jahitan temasuk luar dan dalam sebab baby besar.. 😊

1 5 jahitan sbb gunting 2 5 jahitan sbb baby besar 3 tak de koyakan 4 2 jahitan

1st baby byk jgak jahitan but anak ke 2 alhamdulillah xda langsung jahitan..