Anda pernah bersalin pada bulan Ramadan?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

3855 respon

29 Balas

Anak sulung n no.2 berpantang dalam bulan ramadhan..bezanya anak sulung awal ramadhan n no.2 pertengahan ramadhan no.3 pulak awal bulan 3 hari tu habis pantang seminggu sambut dengan ramadhan..alhamdulillah ☺

Bersalin masa lg seminggu nak raya..tapi bulan puasa doc nasihatkan jangan puasa sbb baby lemah, kurang gerak..jadi kenalah ganti puasa utk sebulan 🤭

Tahun lepas ms 30 ramadhan..la ni ank umo br 11 bln. Jika ikut kalender islam esk 30ramadhan dia dh umo setahun. Alhamdulillah

Bersalin beberapa minggu sebelum ramadhan dan merasa pantang dlm bulan ramadhan 🤭 Ngam² raya habis pantang 😚

inshaAllah tahun depan due date saya masa bulan puasa... hari kedua puasa😚... huhuhu... kena ganti lah sebulan

Tidak, tapi sy pernah bersalin beberapa hari sebelum ramadan. So memang kena ganti satu bulan puasa terus. Huhuu

dua² anak sy lahir bulan syawal.. org tgh sebok wt open house/marhaban kite bertarung nyawa kt bilik ot.. 😂

Baru je bersalin ramadhan 2020. Hari 1st puasa pulak tu 😂 kene lah ganti puasa 30 hari lepas ni😂

ank 1st...smggu posa ank 2nd....2 ari posa ank 3rd.... lepas raya ank 4....tgh bln posa thn nie

This year bersalin masa hari ke 5 raya. Alhamdulillah sempat melantak lauk raya puas puas🤣