Kalau diberi pilihan ibu nak bersalin di hospital mana?
Voice your Opinion
Hospital kerajaan
Hospital swasta
Klinik swasta ada pakej bersalin

41956 respon

138 Balas

Saya dilemma. Bukan pasal duit. Tp pasal mana bagus. Orang cakap gov bagus tp doc tempat hospital swasta Saya kerja pun bagus. Dah la nervous nk deliver anak pertama.

kalau ade rezeki lebih nak swasta hehe tp memana pun ok aslkn ibu dan bby selamat. doakan sy dan bby selamat dan dipermudahkn segala urusan.

hospital kerajaan je sb dah cantik dan nurse pun baik2..cuma skrg berdoa byk2 agar dpt doktor perempuan masa bersalin nt..semoga xdiseluk2 oleh doktor lelaki😔

So i choose FPP. Hospital kerajaan tp servis swasta. Kos tak mhl tp kpuasan tiptop hahha. Alhmdlh bersalin kt Sg buloh. Everything is goodddddd

5y ago

Kalau bersalin normal ngan ceaser sama ke harganya?

Hospital swasta sebab sekarang kes covid. Katil tak ckup di sarawak, terpaksa delivery di kpj sarawak. Suami pun boleh temankan. Takpa mahal janji selamat

yang mampu...kalau ikut impian memang lah nk di layan mcm putri raja...nak2 time melahirkan....apakan daya dah stakat tu je rezeki yg ada...asalkan ank sihat

Mula2 rasa nk bersalin dkt swasta, tapi dgn condition skng rasa better kerajaan je la, sy dgn rh negative lagi then low lying plasenta, so kerajaan je 😁

saya pilih bersalin hoptal kerajan , sbb byk dokter pkar dan x semua dokter pkar kat swasta ade ?? kdg2 klw kecemasan nk opret kne tolak kerajan

Xkisah jnji anak sihat. Tp suami awal2 dah janji untuk anak 1st ni suami kasi reward, bersalin kt hospital swasta yang doktor n nursenya perempuan.

Sy dua2 dah pernah merasa.. Swasta layanan tiptop kerajaan pon sy dpt nurse n doc baik2 sgttt.. Harap yg ke 3 ni pon dpt nurse2 yg baik2..