Siapa ada pengalaman bersalin di usia kandungan 35minggu, dan berat baby di bawah 2.5kg?

Bersalin di usia kandungan 35minggu

2 Balas

Alhamdulillah ank sy ok..la ni dh umo 5 tahun.. cuma ms awl2 tu renyah sikit nk jg bby prem ni.. nk kena more hygiene.. kena slalu pakai handsanitiser make sure tgn sntiasa brsih sblum sntuh ank..sbb ank lahir prem ni super sensitif dan mudah jtuh sakit kalau xbtl jg..n setahun kami kuarantin tak bwk jln ke public sbb doc kata ank2 mcmni antibodi tak bpe kuat mudah tuk alami jngkitan pd paru2.selain dr tu kena sntiasa jg temperature bdn bby...pns sgt xblh .sjuk sgt pun x blh .dorang fragile . lepas dh msuk umo 2 tahun dan ke atas dh ok dh sikit.. alhamdulilah..cuma mcm ank sy ada alami mslh speech delay.. umo 4 tahun br dpt ckp hujung2 je..dh 5 tahun ni sejak.hntr tadika.. alhamdulilah dh blh ckp sikit2 dan lg clear senang faham apa dia katakan..jnji mak ayah kena kuat smgt tuk jg ank prem ni 😉✌🏻

mcm sy dlu 34week berat anak 2.1kg

8mo ago

anak ok tak @ byk risiko?