Bayi 6 bulan saya sudah terbiasa menyusu badan, bagaimanakah untuk menukar ke penyusuan botol?

Berikut adalah beberapa tips untuk membantu bayi anda menyusu botol: - Minta orang lain berikan botol pada bayi. - Bawa bayi anda ke tempat yang tenang dan tidak mengganggu. Persekitaran yang tenang boleh memberi impak besar kepada minda bayi. - Cuba berikan bayi anda botol apabila dia kelaparan supaya bayi tidak mempunyai masa untuk berfikir tentang menolaknya. - Bergerak sambil menyusukan bayi. - Cuba botol atau puting yang berbeza. - Gelitik mulut bayi untuk menggalakkan mulut terbuka kemudian dorongkan puting botol, halakan puting ke lelangit.

5 Balas

kalau ibu bekerja,start masa berpantang kena ajar minum dgn botol, sampai baby biasa

👌🏻👍🏻

thank you :)

👍

👌