Puting botol

Hai momies . Saya nak tanya. Perlu ke kita tukar size puting mengikut umur bayi kalau bayi kita menyusu badan ? Atau tak perlu takut baby taknak direct feed ssbab flow puting lagi laju ?

2 Balas

tak perlu . Utk baby yang bf kekalkan saiz teat yg paling kecil NB/S/0+. bagi teknik paced feeding. Supaya baby kekal dgn slow flow, if flow teat laju risk untuk nipple confuse tetap ada sbb baby akan fussy bila df flow tak laju mcm bottle feed.

2y ago

my pleasure 🌸

takperlu