BUKA BUKU PINK

Berdebar² pulak esok nak buka buku pink. Ibu² boleh share tak, ambil masa yg lama ke nak buka buku pink ? Byk tak step dia ? Berdebar² pulak rasanya .. Huhu ! InsyaAllah, my 1st baby ?

BUKA BUKU PINK
24 Balas

Datang awal pagi. Saya dulu datang pukul 8 pagi. Siap semua dalam pukul 12 jugak. Sebab nak check air kencing, ambil darah, timbang berat, check tekanan darah, isi detail buku pink lagi.

Sis pegi awal. Dapat giliran awal. Mmg makan masa sbb details jgk dia akan tnya kita utk isi dlm buku pink tu. Tp masa sy buka buku haritu, takde rasa stress pun. Sbb excited. Heheheh.

cek air kncing,ambik drah 2x sblm n slpas mnum air gula,mnum air gula,ukur tinggi berat,nurse isi bku pink,jmpe doc,scan perut..g awal lg sng n cepat settle.

Bergantung klinik ksihatan msing2. Ade yg sekejap ada yg lama. Step xbnyk. Simple je.. Cuma kalau lama tu penat menunggu je. Tahniah..

boleh tahan lama jugak.. kena gi pagi lah.. tu pn taksempat jugak nk check semua.. kena dtang balik tuk check ggi apa semua

5y ago

Hehee

Sama la kita sis..sy pun esok bru nak buka buku pink. Sy first baby 8w6d😊

Lama jgk.. better dtg awl ke klinik n sarapan secukup nye👍

Call klinik dulu dapatkan tarikh. Yg penting ingat hari first last period.

datang awal. hehe. itu je tips dapat bagi.

Lama sbb dua buku misi kne isi hahhahaja

5y ago

Setuju 😂 tu dokter siap pakai kaben utk bku copy 😅 klau x jenuh nk salin balik apa dah tulis 😅