Berat Badan

Berat saya naik sebanyak 8kg selama 2 bulan dan doktor mintak saya untuk kurangkan makan supaya baby tak besar. Saya rasa 8kg utk usia kandungan saya sekarang ni dah masuk 6 bulan okay je. Ada mommy mommy lain yg hadapi masalah sama macam saya?

1 Balas

Doc cakap paling2 kalau naik setiap bulan pun dlm 1-2kg camtu. Dlm masa 2 bulan naik 8kg banyak sangat tu puan. Takut satgi sangkut gdm payah. Baby pun besar.

4y ago

Okay harapnya tak naik banyak laa ye lepas2 ni. Time preggy memang berat senang naik.