Berat baby 10m cuma 7.67kg

Hi mommy, baby yang dah 10m berat masih bawah 8kg ni masih consider okay ke? Ada cara lain tak untuk naikkan berat baby? Saya dah bermacam jenis masakan bagi dia. Dia makan je cuma dia makan bukanlah dalam jumlah yang banyak plus dia sangat active..

1 Balas

Doktor kata apa? Graph chart BMI baby normal tak? Kalau dalam garisan putih normal, awak. Sebab setiap baby individu berbeza. Jadi BMI takkan sama. Jadi tak perlu risau😊 Macam anak saya 12 bulan baru 8kg. 😊 Sambil tu, awak pelbagaikan menu baby. Masak masakan berasaskan santan, cream cheese, susu untuk naikkan berat baby.