Sy mengandung 25 minggu, tapi berat badan baru mencecah 39kg. waktu sy pregnant 8week berat sy 33kg

berat belum smpai 40kg, risau pula.

14 Balas

Saya pun sama masa 8 weeks berat 36kg lepas tu kena ward sbb hydrated muntah teruk🥴. Then berat sama ja sampai 20 weeks after 20weeks naik sampai 39kg - 43kg. Skrng tk tahu brpa dh 28 weeks. Jus amalkan dietary yg doc cdgkan everyday must have (sayur,nasi,protein) sbb kalau berat kita kurang tk elok juga for baby. So saya struggle mkn lebih sikit or mkn makanan tambahan mcm nestum, oat, sandwiches for tea time. Try la puan. Semoga dipermudahkan ☺️☺️💪🏻

3y ago

berat dah naik dah, tapi tak bnyk sngt. 37week dah, naik 46kg. tapi baby doktor ckp baby berat juga,anggaran dah 3.1kg. sbb sy badan masi kecil, tapi perut dah besar sngat. baby mmbesar dgn baik. tapi sy risau pula nak keluarkan mcm mna nnti, sbb sy ni kecil sngat😅😅😅😅

sy pulak terbalik, setiap minggu mesti terlebih berat padahal sy tak makan nasi banyak.. harini baru lepas minum air gula, doakan sy dijauhkan penyakit kencing manis 😢

Sy 24 week brt skg 40.5 bru dpt berat asal.. Mse 13 week 38.5..sy pun kcik juge orgnye.. Susa naik berat

Tengok juga pada kesesuaian ketinggian badan. Kalau rendah sangat memang ringan.

3y ago

sy mmng kecil. tinggi 147cm je😅😅😅, mcm budak2 baru umur 13tahun🤣🤣

same lah dgn saya mase 8week berat 38kg ni dh 26week berat baru 46kg

3y ago

sy 37week, baru smpai 46kg😅😅😅 tapi doktor ckp anggaran berat baby 3.1kg dah. risau lah pulak nak keluarkan mcm mna nnti😅😅

Sy masa buka buku pink berat 53kg, skrg dah 4bulan 52kg je..

3y ago

Sy pula masa buka buku brt 56kg..skg 30w baru 58kg

sya bkk buku 11w berat 38kg..skunk 33w baru 52kg..

tkutnye sis..sy pun ringan jgk.. 13 weeks bru 35.6kg 😰

3y ago

nanti naik lah tu, sy pun dah naik berat dah. asalkan doktor ckp baby sihat & tak dah masalah, ok lah.

senang nye...saye pon 28 week 64 kg asyik kena marah je

3y ago

sy tak pernah kena marah lagi dgn nurse atau doktor, sbb baby mmbesar dgn baik, stiap appointment klinik, mmng berat sy bertambah. dari segi kesihatan, smua mmng baik. bacaan ctg pun cantik.

saya pun 8 minggu berat 37kg 🤭