Air ketuban dh pecah tp ak masih BLM sakit LG perlukah ak g hospital,37weeks,ad sesiapa yang tahu.

Berasa pelik

Air ketuban dh pecah tp ak masih BLM sakit LG perlukah ak g hospital,37weeks,ad sesiapa yang tahu.
29 Balas

Kalau dah pecah ketuban tu means nk beranak laaa sis oiiii..takda yg pelik punnn … doc pun selalu pesan tu kan tanda2 baby dah ready nk keluar, kalau doc tak pesan pun, takkan sis tak pernah baca.. eishhh jgn main2 , tuuuuu bahayaaaa sis oiiiiiii..Nyawa anak tuuuuu!!!! air ketuban leaking punn dah bahaya n kena tahan wad, nie kan pulak dah pecah n 37w mmg dah boleh beranak dah .. maaf jawab teremosi skit sbb berkaitan nyawa baby sbb tu kita plak rasa cemas bila ditanya mcm nie😢

2y ago

Hahahaha kan. Sabo jelah. Sy pon 37w1d pecah ketuban trus pegi hospital cek dh 1cm kne tahan wad terus esok branak😆

pecah air ketuban jangan dibuat main akak .. bahaya untuk baby .. kalau dah pecah air ketuban terus ke hospital .. Sye air ketuban tak pecah tapi pergi hospital dah 4cm .. tahun 2020 bersalin pecah air ketuban sampai hospital 7cm tak ada sakit apa langsung ..

2y ago

Suhaina Hadi .... alhamdulillah bersalin yang ni je tak tahu macam mana harap² sama macam yang lain amin ya Rabbal Alamin 😁

37 weeks dh boleh bersalin kak baby dh matang xda apa yg peliknya.. dah terang2 air ketuban pecah tu tnda nak bersalin. air ketuban pecah lama2 baby boleh lemas n boleh dpt infection baby tu tau cepat2 ke hospital semoga urusan akak bersalin dipermudahkan ye..

masing-masing bila orang kecam kau pandai pula bising² ... kau orang kecam orang ni macam tak ada apa pula yaa ... dia dengan kau orang tak jauh beza pun sebenarnya sama2 bertanya ... kau orang sibuk tanya benda lain ada dia menyalak ?

cakap lah baik2… korang ni pun dah tahu ibu mengandung cepat sensitive takyah lah cakap kasar2… kan elok cakap baik2 suruh pi hospital cepat… adui korang ni pun, nama je ibu mengandung tapi mulut tak reti jaga 😑

2y ago

Yg tak mengandung ada jgk😂

memang nurse awk tak bgitahu tanda2 bersalin ke? x baca buku pink ke? aihhh menyirap pulak aku.. dh nk jadi ibu ni,banyakkan membaca.. buku pink tu jgn buat pekasam ye sis.. nnti anak dh keluar,buku anak pun tlg baca

perlu g hospital. sy air ketuban pecah terus g hospital & bile check bukaan dh 4cm mase tu so kene masuk ward. sy pon mase tu xde sakit ape2 pun cume air ketuban je pecah, contraction belum rase.

cepat2 ke hospital,sebab kalau kering air ketuban risiko dekat baby,saya biasa jadi..tapi cepat2 ke hospital,sakit2 tu bukaan dh 6cm..alhamdulillah ..selamat melahirkan..jangan tunggu dah..dah sampai masa tu..

Sedangkan air ketuban kurang pun kena induce. Apetah lagi dah pecah. Pergi hosp terus, sempat pulak tanya dalam ni.!Kami lagi pelik dengan sis🤣

2y ago

sy baru scan air ketuban kurang nk kena p hospital dh ni.. ya Allah risau..

Kalau air ketuban dah pecah, perlu segera ke hospital ya. Risau nanti kalau lambat baby terkena infection. Ni apa yang dr bagitahu saya.