start senaman buka jln

berapa weeks ya dah ssuai utk snman bg jln cpt buka dn mudh bslin?

9 Balas

Saya pnh bwk anak main basikal kat taman berdekatan rumah masa 36weeks 5days, taman tu berbukit2 and saya serupa hiking dah siap angkat basikal anak konon2 sambil exercise bg mudah bersalin. Tengah malam tu terus sakit nak bersalin and ketuban leaking😅 ngam 37weeks saya bersalin. Lepas ni saya tak buat extreme sgt dah melainkan klu nak due tak bersalin lg😜

saya tak payah buat senaman .. keje sedia ada pon dah penat kehulur hilir sampi berpeluh semput rasa.. 😩😩.. rasanya memadai kita buat kerja rmh.. sapu2.. saya sampai basuh kereta skrg 33 weeks.. mmg sengaja nk basuh kereta sndiri nk gerak2 kan badan .. hehe ibu2 boleh try.. alang2 tu kira skali senaman lah.. keje rmh pon settle..nnt penat boleh tido

sye start 33w jalan itik slow2 dalam rumah,dari dapur ke ruang tamu,masuk bilik ke dapur balik mcm tu la..pastu senaman kupu2 tu..pastu ketuk ketampi slow2 paut dgn katil atau suami,bangun duduk kerusi slow2...

skrg dh 33 week. sy klu kt umah. asyik berjalan. yela. mengemas umah je.. kang memasak. lps tu. hri cuti keje. kluar jln dgn husband. tp tu la. kaki naik lengguh. 😅

2y ago

Same lah.. bile sampai kk misi check pale baby dah padat kat bawah🫢

7 bulan dah boleh start.. sy dah masuk 3rd trimester, sy bnyk berjalan dlm rumah je.. dapur ruang tamu dapur ruang tamu smpai anak 1st sy pun mengikut jgk 🤭

sy 35 week mmg start bt senaman jln kaki stengah jam.. senaman satukan kedua tapak kaki tiap2 Mase Amal..3 org ank lahir 36 week 3 org 37 week

Third trimester biasanya dh start blh buat cuma jgn terlalu agresif sgt sis.. seeloknya kelahiran bayi kita sebolehnya selepas 36w ke atas..

seawal 7bulan boleh da

24minggu dh start 😂