Mencuba minum kafein?

Berapa cawan kopi anda minum dalam sehari? Secawan, lebih dari satu cawan atau anda tidak minum langsung?

18 Balas

dulu sebelum preg sampai kandungan cecah 25weeks masih minum benda berkafein.. setiap malam mesti akan buat segelas sebelum tido sebab kalau x minum nescafe or kopi rasa macam ada bende x kene je 😂 lepas masuk 28minggu kene pulak hb tak oke and kene masuk ubat terus stop.. skrg dah 35minggu 6hari .. tahan ii je tekak dari minum bende berkafein.. tak apela demi baby takpo la ehhh

sy ni sejenis peminum caffein tegar..sehari sampai 2 cwn. bila dh preggy mula2 nk tinggalkan nescafe tu susah sgt.. bila baby dh masuk 4 bulan n mula serap nutrien drp mknan yg ibu mkn sy stop.. tp kdg2 teringin sy minum steguk dua dr cawan yg suami buat utk dia.. slowly dh berjaya stop terus lgpun kita mkn vit. mineral drp kk tu so bila dh mkn ubat tu xboleh nak sentuh caffein dh

jarang😂 lgi2 time hamil ni. jgn lgsung ada stok kafein kt uma ni, so bila xde x dpt la buat mnum🤣 cam tu la cre sya nak elak kafein. Tapi sya pun bukan kafein tegar. Light2 je. Cuma time hamil ni kalau bole x nk mnum lgsg or jrangkn minum

lebih 2 cawan.. mmg x bleyh la klo x mnum shari.. tpi msa mengandung baby xnk coffee.. dia nk milo ikut bapak dia.. tetiba x suka coffee msa tu.. skang baby da kluar da suka coffee blk 😜

Pregnant thun lps.. 1 cawan je. Limitkan. Skrg x preggy ni.. Jg makan. Kdg x minum lgsung. #TAPSupermoms #TAPactiveusers

satu cawan tapi time rasa nk minum kopi saja.hb x cantik sebab tu tahan diri darp minum kopi kerap.

satu cawan tp bukan lh hari2.. minimize, sbb preggy.

satu cawan jew setiap hari..kadang2 xmnum

Kdg2 minum... Kalau teringin sgt😆

Pregnant ni langsung xminun kopi