Ibu pernah kena bengkak susu? Jika ya, bagaimana ibu menyembuhkannya?

Select multiple options
Tuam atau basuh payudara dengan air suam
Perah susu dengan tangan
Letak daun kubis di atas payudara
Lakukan penyusuan bayi secara rutin selama dua atau tiga jam sekali
Lain-lain (sila komen)

515 respon

11 Balas

ngeri. setiap kali bersalin, 3-4 hari lepas tu mesti bengkak susu smpi nk demam. sakit hanya allah yg tahu. suami yg tolong tuam dgn ais dlu, pastu selang dgn air suam. selang seli. lepastu akan memancut2 susu kluar. sy jenis susu meriah

bengkak susu smpai demam menggigil🤒 mak letak kobis pun layu kobis tu...urut pun tak reda jgk sudahnya suami yg tlg isap baru elok reda

pnh kena ..seksa sgt ..mula² tuam dgn tuala hangat pastu dok pam smpi lega .. dah ok sikit bru bg baby df ..

saya pergi breastfeeding centre utk release block duct/clogged duct massage terusss legaaa

2y ago

bondahaven spa di bangi & HBM shah alam

Semua kecuali letak kobis dan ambil antibiotik (yang dipreskripsi oleh doktor)

susukan bayi & pam susu secara berkala, tuam kalau dah sakit sangat

tuam dgn sireh , layur sireh atas lilin.. mmg lega sgt

tekap daun sirih yang dah dilayur api

belum berpengalaman

tuam dan urut