Adakah anda rasakan berbaloi untuk berbelanja barangan mewah kepada anak yang masih kecil?

Voice your Opinion
Ya, berbaloi.
Tidak berbaloi

1547 respon

11 Balas

Terpulang. Kalau terlalu mampu go for it. Kita yg cari duit bukan org lain. Lepas tu tengok jugak adakah Kita kecik2 dulu dimewahkan? Kalau ya, siapa kita sekarang. Adakah org yg berjaya atau tidak? Kalau kita berjaya, membesar elok je walaupun diberi kemewahan masa kecik so why not bg anak kita kemewahan kalau kita mampu. Untuk jadikan seseorang manusia itu elok ke tidak adalah didikan.

bayi masih belum pandai menghargai nilai barangan mewah.. bagi ibu bapa mungkin berbaloi tapi tidak bagi bayi tu

Tidak. Sebab anak cepat membesar. Lepas tu dah tak boleh di pakai lagi #TAPsupermoms #TAPactiveusers

utk khas newborn beli beberapa saja, selebihnye tak..pki bju abg2 nye

kdg rsa bbaloi, kdg rsa x, ikut ssuatu brg

jangan didik.anak dengan kemewahan

Tidak. Anak makin cepat membesar

Bergantung kepada keadaan

Tidak berbaloi

tidak