Hi, nak tanya

Hi, before this pernah tanya tapi takda siapa jawab. Ada ke skincareee dekat drugstore yang sesuai untuk pregnant mommies? Sebab skin saya kering sangat. Majlis sanding saya hujung bulan ni. Risau makeup tak nice sebab skin texture tak elok hm. Btw saya dah nikah bulan 3 haritu. Bulan 6 baru nak sanding sekali dengan majlis abang saya 😄

11 Balas

Sy sejak pregnant pakai mama’s choice je semua. Face wash, moisturizer, shampoo, conditioner semua pakai brand tu, sbb dah tau mmg khusus n selamat utk pregnant mom. So far alhamdulillah okay takde breakout apa n senang sbb takyah nak amik masa yg lama baca2 ingredients buat research semua. Moga membantuu.

cuba pakai mask 7 hari straight sebelum majlis. saya jenis kulit kering. masa nak kahwin dulu seminggu sebelum majlis hari2 pakai mask sebelum tidur. Mua cakap elok kulit lembab, buat facial ke? padahal tak buat facial pun hehe

Dlu muka saya pun kering juga. Sangat2 kering. Lepastu saya pakai moisuriser brand etude house yg soon jung tu. Sangat berkesan. Skrg muka dah ok, tak kering dah. Cuba lah. Boleh dapatkan dkt shopee..brand dr korea

spnjg pregn sy guna cleanser kayman. jujur sy ckp, moisturizer, serum semua sy xpkai. mmg cleanser shja. alhamdulillah kulit lg better dr pakai fullset skincare.

sesuai ke tak kena tgk kulit awk. mostly hada labo, wardah, emina yg ada kt drugstore tu sesuai je utk pregnancy. cuma kulit awk lah boleh terima atau tak.

1y ago

Before this cleanser saya la roche posay, moisturizer n psychical sunscreen brand corsx. After tahu pregnant, saya tak pakai cleanser sebab takut ada bahan yang takboleh pakai

boleh try Ainaa beauty....tapi takde dekat drugstore.. hanya ada pada agent sahaja...and ia mmg sesuai utk pregnant mom..even saya pun guna🥰🥰

sy xpasti produk ni ada di drugstore ke tak. jenama Dear Klairs sgt sesuai utk kulit kering dan sensitif. Bahan sgt selamat utk preggy mummy

1y ago

Ada jual kat Shopee. yep jenama Korea.

I will recommend you centella madagascar and la roche posay b5. This two is good enough to look glowing 🤭

Sis kena tgk ingredient dia. Boleh search kat google. Ingredient apa yang tak boleh pregnant mom pakai.

Saye dri awal preggy pkai wardah, kulit ok x kusam. spanjang preggy x pernah naik jerawat pun☺️

1y ago

semua produk wardah sesuai untuk preggy ke?