scan berat baby

hari nie scan bby 36 mggu 6 hari kt klnik..berat bby dlm anggran 2.4kg ..doktr ckp bby kcik je, ok ke ?esok 37w , klau ikut apps nie 37 w bby berat bby 2.9kg.. n sye sye pnh ad pglmn bby iugr sblm nie, bby da xbileh mbesar dlm perut n tpkse bsalin awl ,bby kcik je tp mse tu kbtulan scan ngn doktr pkar ..trus kena pkse bsalin..klau skrgnie ok ke..berat bby korg 36w brape ye?

2 Balas

Saya cuma boleh bagi pendapat awak ikut sahaja saranan doktor. Bila doktor kata baby kecik, ada tak doktor kata apa2 macam baby tak normal ke, kena induce ke, jaga makan ke apa. Sebab awak sendiri dah pernah ada pengalaman baby iugr, apa kata doktor? Soal berat baby tu saya 36 weeks berat baby 2.2kg weeks and yes normal untuk saya. Tapi awak jangan compare pregnancy awak dengan saya. Saya dengan awak dua individu yang berbeza. Semoga dipermudahkan 🌹

baru ja scan tadi...36 minggu 1 hari..anak ke 3..berat 2.6