air susu keluar awal

Bby sy sdh masuk 21 week 5 dy ..msalah sy skrg knpa tiba2 air susu sdh keluar sikit2 ..tp tak ada la pulak pyudara sy rasa sakit..normal ker kalau air susu keluar awal ? Sbb nie ank kedua ??

17 Balas

Sy pun dah keluar time 22 weeks skrg dah 28 weeks. Kalau terpicit masa bersihkan memang keluar air tu melekit . Ni anak first tp rezeki susu dah keluar. Alhamdulillah.

normal. ade yg cepat, ade yg lambat. yg penting, jgn pam ye. biarkan je sbb susu paling awal (kolustrum) tu yg paling bkhasiat utk baby

Ade aje yg keluar awal, tapi kalo sy... langsung xkeluar time prgnt tapi bile bersalin aje.. dlm 2,3 jam terus bengkak.. alhamdulilah

Normal..sya menadung ank sulung dlu 15w dh basah baju n bra....menadung ank no2 14w dh ada susu tp x byk mcm ank sulung dlu

Mak sy ada jgk ckp td,, kdg ada org 20week sda kluar susu,, sbb puting sy gatal2 sama breast,, tp belum lg ada susu.

Normal je puan. Biasanya mmg akn keluar susu dlm trimester ke 2 pn. Tak bengkak pun tp ada menitik keluar 😉

seronok nye dgr keluar susu awal..ni 37week pun xde lg...lepas bersalin 2hr br ada susu

4y ago

aahh spare sorok2 😅😅 siap beli yg 2oz punya masuk susu dlm bekas kecik..

Normal... Sya pun mcm tu. Sentiasa cuci masa mndi supaya x tersumbt nnti

biasa lah tu.... saya 6 bulan dah keluar dah susu badan...

sy pun jadi MCM puan..kadang tu MCM gatal2 sikit