bby kuningg

bby sy kuning? ade petua tak utk hilangkan demam kuning bby . risau haa tgok dia cm tu??

35 Balas

Bagi beby mandi air sirap..lepas to mak kne makan buah angur hitam..beby berak byak..kencing byak..boleh kurangkn kuning..susu kne bg kerap jgk..insyallah kuning kurang..ank sy 5 hari jer ade kuning..

Klu sy kerapkan menyusu badan n bagi juga baby minum susu formula..biar baby kerap berak n kencing..sy ada try jga mandikan dengan herba cina tp x membantu pn turunkn kuning baby..

4y ago

ouh yeke . tu laa susu tak bnyk . trpksa bagi bby susu formula . harap cepat laa turun kuning nyaa😩

Sis bg susu formula sama..yg tu nurse bgtau..lps tu sis stop dlu mkn mcm bwg, halia, serai, bnda2 yg bg bdn panas..sy alhamdulillah bby cpt turun kuning dia..

Titikkan air anggur hitam... In shaa Allah dan selalu letak baby kat luar setiap pagi biar terkena cahaya matahari... Ikhtiar dulu

Ikut pgalaman, sy minum ssu kambing. Pastu kerapkan bfeeding baby. Bkn bg bby minum ssu kmbing tu, tpi ibu ya.

kerapkan menyusu dan mandikan air biasa je ,klau mndikn herba pun tak membantu .inshallah kuning bby turun ☺

Kerapkan menyusu ye sis. Sementara ni stop makan jamu, halia, kunyit & lada hitam dulu.

Kerapkan bg susu kt bby.. N kalau sis ade amik jamu ke stop dlu tu pn penyebab juga

Anak sya ssu bdan Mandi air kuning n ssu kmbing turn mendadak LPs tu

sapu kan getah batang wali d tapak kaki bby. .anak sy 2hari hlg kuning. .

4y ago

dkt cmen xleh msk pic ya. .ingt nak pic pokok btg wali