rash

Bby kerap poo poo. Bontot dh mula naik ruam. Ada tips lain selain nappy cream?

17 Balas

Better jangan pakai kan pampers dulu, pakai kan napkin ke. Bg ruam tu reda dulu. Takut pakai pampers lagi teruk ruamnya. Nappy cream pun cuba stop sekali tengok cemana, takut tak sesuai untuk anak. Kalau poo poo, basuh dgn air bersih kalau baby dah 2m ke atas, lepastu lap bagi kering.

rasanye kne stated kt post ni bby fully bf or fully fm or mixed.. klau fully bf kne check blik rutin mommy mkn ap.. if fully fm kne stop n tukar brand lain.. klau bby dh 6m better bg byk minum air masak sbb dh byk kli poo tkot dy dehidrate

anak aritu kena cirit birit teruk..dah pegi 3 klinik last pegi pakar kanak-kanak..dia bagi ubat makan n hidrat smua dan dia sarankan tukar susu soya..sebab anak minum fully susu formula..untuk bontot tak pkai pampers sis pkai panties jer

pgi parmasi cri krim wangi...rm5 je...krim tu mmg wangi dn untk bby je...klau dewasa gne.....kulit akan cpat merah...x smpai 5mnit dh ilang ruam²atau gral²

Sapu vaselin kt tempat melecet bontot baby lps lap bersih.. Tiap kali tukar pempers sapu vaselin. I'Allah xde lah melelas merah tu

sy suka guna cream Pureen j dia wrna pink tu..kita yg luka pn elok j spu tu..apepn ats kulit ank2 jgk TKT alergi k

minum susu formula ke? boleh jadi susu formula tak sesuai dgn perut bayi puan.

bedak Aiken. sbb perasan anak kalau sapu cream lagi merah sbb bontot lembab

Elok bersihkan guna air mengalir sbb bila sapu baby wipes nt makin melecet

sy sapu tepung ubi je . sapu pape cream mqkin teros lak, sebab lembab jee