susah tidur

bayi sy bru 2 bln stgh. nk tdo siang ckop susah, tpi mlm alhamdulillah tdo la jugak wlaupun trjga kejap2. tu pun kena letak mengiring, klau terlentang dia kan terkjut2 dan mnangis. dh cuba bedung mcm2 stail tapi dia mngamok2 smpai merah muka2 nk suh lepaskan kain bedung. sblom tdo sy try mcm2, bgi susu knyg2, tukar lampin, buh minyak angin, urut2, tapi still susah nk tdo.nk bgi tidur menerap lagi sy risau sbb bhya, mngiring pun dh ckop risau. sy xyakin nk tinggal kat pngasuh takot diorang xleyh nk wt kja pa t diorang hilang kesabaran plak. dia plak kuat merap, bgi botol pun ikot mood nk mnum ke x nk wlaupun sy perah susu tu bkn bgi formula pun dia susah nk mnum. runsing sy. mohon ibu2 mnx tips dan bantu sy. tq

3 Balas

sis boleh try set tasneem ni sis.. calmtime bantu anak meragam.. sleeptime bantu ank tidur lena dan bgn tdur dgn mood ceria😊😊 sis nk grab slh 1 pom boleh.. berminat? boleh tekan www.wasap.my/60138661354