Tips Elak bayi Hisap Jari

Bayi sy baru 2 bln lebih.. Tp dia addict sngt hsp ibu jari.. Sy dh xtau halang mcmna.. Sbb sy mmg xnk bagi puting.. Skrg ni sarungkn tngn je... Ada tips tk? Huhu

25 Balas

Biar baby hisap tangan. Dia tengah explore tangan dia. Bagus untuk perkembangan dia. Bukak mitten tu toksah pakai sis. Anak sy pon 2 bulan. Comel sangat hisap tangan. 😍

4y ago

Xpe... Kita Sama2 ibu yg nk yg trbaik untuk anak kn😊😊

Its okay sis, baby baru lahir mmg akan suka hisap jari, tu perkembangan, dia sedang meneroka sekeliling dia..

4y ago

Tula...rmai mommies dh advice... Cuma risau tu habit tetap sis

Takde masalah baby isap jari. Lagi bagus dari pakaikan mitten. Kena pastikan tangan baby bersih je

4y ago

Oya? Sy pkaikn mitten..sbb dia hisap penuh ibu jari

Sorry sis xde tips nk di kongsi.. Ank kedua I dh 7thn tapi msh lg hsp ibu jarinye lg...

Blh tau tak kenapa ya nak halang dia isap jari? Sorry takde idea belum ada anak lg

4y ago

Okiee thank you!! Nanti sy bacaaa

Bagus lagi isap jari dari pakaikan mittens, lambat perkembangan dia nanti.

4y ago

Ok.. Thanks

Buat apa nak elakkan sis..normal baby hisap jari. 6bulan nanti ok la

4y ago

Mmg mcm tu sis. Anak sy pun mcm tu. Anak dah pandai makan nanti berhenti terus hisap jari

Normal sis baby hisap jari,tu membuatkan dia tenang sebenarnya.

4y ago

Sy bole fhm... Tpi belah mertua..nenek dia, smua suggest pakai puting... Dorang bezakan dngn anak drg pandai stop sndri.... Hmmmm

Perkembangan baby.. Biar kan je...satu aktiviti baby jugak

4y ago

Tula tu. Mybe x biasa tngok

Tapi bayi kalau suka hisap jari sbnrnya bagus.