lama tidak buang air besar

Bayi susu badan sepenuh nya .. memang lama mahu buang air besar ka ..? .. sbb bayi 6 hari sudah tak berak ..

11 Balas

Sama mcm bby sya..4,5 hari dia tak berak.nurse ckp normal klu full bf asalkan perut dia tak keras atau dia tak meragam.tapi sekali dia berak mmg banyak smp atas bawah tepi2 pampes semua penuh😁

Normal puan kerana susu ibu mudah dihadam. Jika bayi ada tanda perut mengeras, meragam boleh bawa jumpa doktor. . Boleh follow fb sy: Fadzielah Ayub, Malaysian Breastfeeding Peer Counselor

Ye, normal. Sbb ssu badan terus jdi darah dging. Dia cma buang apa yg perlu je. Beza dgn susu formula. Nurse ada bgtau. Sbb tu ssu bdn istimewa.

Kalau fully bf smpai sminggh pon masih ok kalo bby xberak...asalkan bby aktif...ade kentut..perut xkeras....

umur bayi?tapi kalau susu ibu shj ok...kalau puan bimbang jumpa shj doktor ya

Ya, anak sy pun mcm tu..tp asal dia slalu kencing smua ok sdh tu..

Susu ibu semata, normal. Anak sy pon mcm ni juga dlu.

Normal..anak sy pon prnh mcmtu .

Oo normal ke baru tau hihi

Normal kalau fully bf.