Buang air besar

Nk tny kepada ibu2 , bayi yg umur 2 bulan perlu buang air besar setiap hari ka ? Kalau 3 hari tak berak normal ka ? Mohon pendapat ibu2 smua sbb ni anak first n tiada pengalaman

2 Balas

normal 2bulan membuang bukan hari2. kalau baby x meragam kembung perut, najis lembut normal. anak sy 2 bulan membuang 3@4 hari sekali. maksud nya usus dia berfungsi dgn baik

depend kepada susu ibu atau susu formula. kalau susu ibu saja, tak berak tuh normal. tapi kalau susu formula atau campur tak normal, kena berak hari2x.