Anda tahu kenapa bayi susah tidur malam?
Voice your Opinion
Lapar
Terlalu aktif
Tidur siang terlalu lama
Bunyi bising

5834 respon

24 Balas

Pakar kata sbb bby mse dlm perut,sntiasa bising (perut kite sentiasa bising ya bukan bile malam,perut kite pun tido/sunyi sepi). bila da kluar dan bila sunyi,baby tak selesa.Tu terjaga je.Jadi kata pakar,pasang la Surah2 @ muzik2 yg mnenangkan. Dan sebab tu juga bila siang baby tido je sbb dr dlm kandungan lagi,bby da biasa bising. #doc pakar yg terangkan pd saya.😊

1 lapar bby minum susu xcukup, cth bg susu 3 skop lbh kan 1 skop bg bby kenyang dan tdo lena, kdg pertukaran bln bg bayi, selain tu mmg ad jenis bayi mmg suka jaga mlm..stiap bayi tu bbeza ad yang mudah tdo dan pagi baru bgun ad stghnya..siang bnyk tdo..mlm ajak main2..xnk tdo..lg satu pampers kene tukar sblm tdo bg bby selesa..

Ikut pertukaran bulan mungkin..sebab ada satu masa tu baby saya nak tukar ke bulan baru..agak susah juga dia mau tidur malam..haha..tapi sekarang dah ok.

Kes anak saya, sebab sangat aktif. Main memanjang fikirannya. Even siang tak tidur, malam still lambat tidur.

I don't know about others but my daughter wake up either hungry or she just want comfort.

Alhamdulillah anak saya dri first keluar sampai sekrng amat senng tido waktu malam

x sure sbb bayi saya x ada masalah tidur malam..

Alhamdulillah ank saya ikut time tido...

mb bby x slse . .lapar atauu prt xslese

mcm mcm jwpn ada ..ank sy sb xselesa