Bayi 7 bulan tidur meniarap bahaya atau tak ?

bayi saya tidur meniarap apa saya perlu buat ? Adakah normal ? Perlukah saya terbalikan dia atau biar sahaja ?

4 Balas

normal je. baby sy sampai sekarang akan ada masa tidur meniarap tak pon tidur tertonggek😅. dia cari keselesaan utk tidur. elakkan kan letak bantal atau selimut berdekatan dgn baby. kalau mlm awak kena alert.

sama lah.. suka meniarap ritu sampai nak masuk 9 bulan nih dah kurang .. tapi memang kita kena rajin alihkan bagi telentang semula & pantau untuk keselamatan bayi.. ❤️

Bayi tidur meniarap tu normal. Tapi seeloknya Puan tukar kan posisi dia. Takut mengganggu pernafasan bayi

Jangan biarkan lama kot sis takut sesak nafas. Kalau nampak dia meniarap tu alihkan posisi