Bayi beri respon kepada suara ibu ayah tak?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

26167 respon

63 Balas

Sgt bg respon...dan mak n ayah akan jd xcited bile dia respon..siap husben kata dan buat lawak..mne ank respon dlu..ayah ke mak..kalau ank respon ayah dlu..msti husben kata..see ank syg ayah lebih..hehee..tp siesly..sgt fun n happy bile tgk bby cmtu..jgn la cpt bsr..nti rindu..😂😂

Sekarang dah banyak sembang 🤣dengan sesape pun nk ajak sembang , tp time tummy time dia tak leh nak angkat kepala , asyik terlekup jeee , normal ke tak ??

2y ago

Boleh cuba selitkan bantal kecil atau kain yg digulung bawah badan /ketiak. Kiranya dia ada support sikit bila nak menongkat tgn nk angkat kepala

Yep , kadang sembang dengan dia pandang dia cakap awak nak ibu ambil ke sebab nak nangis. Dandan time tu dia buat memek muka ngadu sambil cakap dalam bahasa baby dia 😂

selalu dia respon laju bila suara ayah dia je siap gelakgelak ajak sembang . ibunya bila cakap dengan dia dia termenung HAHAAHAHA

8mo ago

samaaaa ..aura ayah lain mcm, lpstu dgn org lain yg kendong dia nk plk ajk smbang, dgn mama dia tenung je muka kte ni 😅

biasanye klu dngar suara ayah mmg laju je respons berbanding suara ibu..hahaha

2y ago

ya sama ngn anak saya

Ibu je.. time ayah ajak berbual langsung tak layan.. huhuhu.. asbab ayah dia balik jarang sekali.. ermm.. xkenal bapak

2y ago

kan mungkin kita selalu dengan dia so dia kenal suara mak dia kot

Baby sy 1b 18hari, dia lebih banyak ketawa bila tengo kipas atau lampu. Kdang fikir ada benda ajak dia main🥹 normal ke?

bayi sy 1 bulan 29 hari.. tidak merespon pd suara ibu mahupun ayah..normal ke? tp dia kerap bermain dan mngagah sendiri

alhamdulillah dia bg respon dgr suara mak ngn ayah and siap sembang...tp bile dukung nk mak je ayah dy xnk hahaaha

baby saya 1 bulan 9 hari,normal kah belum beri respon kepada suara ibu dan ayah?