Betul atau Salah: Ada bayi memang jenis suka menangis walaupun tidak ada sakit apa-apa

Voice your Opinion
Betul
Salah

1445 respon

12 Balas

baby sy nangis sebab x boleh berak. bukan nangis biasa. kadang nangis mcm kena pukul. boleh nampak effort dia nak keluarkan poop tu..mcm2 bunyi keluar. teran gaya ni. teran gaya tu. teran menjerit. bila semua x jadi. teran2 x keluar. dia melalak la. tapi x kembung atau sembelit. jumpa Dr 2x. 2 2 Dr berlainan dr klinik berlainan. 2 2 cakap yg bby normal. sebab najis dia bila keluar biasa je. normal. so mungkin dia infant dyschezia. sbb dia prem lagi 1.

1y ago

aah infant dyschezia. sy ada jumpa group support ni dalam fb. ada bby yang boleh cepat belajar. ada yg makan bulan ye. sangat mencabar bila bby mcm ni. masa lahir elok je. start 5w baby sy mula jadi gini. harap2 cepat la dia master skill berak ni. kadang dia x cukuo tidur sebab kan ni 😢

menangis mesti ada sbb. trlampau panas,sejuk,baju xsesuai dgn cuaca,saiz pmpers ketat bby xselesa,ruam, punggung melecet,meragam sbb mngantuk,kembung,colic,pampers basah/dah penuh, xselesa n lain2. yg paling2 penting parent kne cri reason setiap tangisan anak.. xboleh jugak nk simply ckp ank mmg suka nangis takde sbb..

actualy bkn baby nangis takde sebab. sebenarnye kita taktauuu sebab dia nangis 😂🤣🤣😂 cm baby sy, sedu pn nangiss. mandi pn nangis padahal air suam. sapu myk telon urut2 nangis, kentut terkuat pn nangis tekejut. heih cm nak picit2 gase smua benda dia nak nangiskan 😌

baby saya suka nangis 😂😂 sebab saya xde depan mata. kalau hilang kejap, ha start enjin dah dia. bila tiba2 kita ada depan dia, tiba2 senyum lah.. pastu sambung tido 💀 kuatkanlah kesabaran hambamu ini ya Allah 😭

baby sy suka nangis bila berak nangis bila buka baju nangis mandi pun nangis

Betul tapi kadang bukan sebab tak sakit tapi mungkin ada sebab lain

Baby kalau nangis mesti ada sebab, impossible tanpa sebab☺️

baby bukan suka2 nak nangis

Ya. Itulah komunikasinya

betul