Adakah bayi anda kerap rasa sejuk?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

10610 respon

34 Balas

Lately ni lebih kerap berpeluh..apa2 pn kena jg temprature bby.. sbb mcm bby sy pnh lahir prem la ni br umo 4 bln..doc kata wlaupn dh age 4bln..tp msih kena pantau..sbb bby pnh lahir prem ni..antibodi bdn xbpe nk kuat..wlaupn kita nmpk dia mcm bsr sht mcm baby yg lahir ckup bulan... Tp sistem bdn mereka msih blum ckup kuat spnuhnya..maka kena pantau mcm doc pakar nasihat..doc kata..klu x nti kita blh kehilangannya forever kalau xjg suhu badan..dia xleh sejuk sgt..xleh pns sgt.... kena suam2 shj pertngahan kut suhu antra sjuk n pns..

ank 5 bulan ..wlwpon buka aircond bby ttp berpeluh....tp bg sya itu normal ....suhu badan naik semasa tidur... kepala dan badan berpeluh tp kaki tangan sejuk...sya bg pkai bju seluar panjang mcm biasa....kadang bedung jd x pkai selimut ... klw x pkai bju nti masuk angin pula dan takot anak sejuk.....masa sya tidur, x sempat nk pantau suhu badan anak... pkai bju lengkap mcm biasa kadang pasang aircond...

selalu rasa sejuk...sb tpt tgl di kawasan yg sejuk..pedalaman sabah...wktu panas tghri pun...tidak sepanas yg kita harapkan....sejuk sgt ..sb tu anak² selalu berpakaian lengan panjng dan seluar panjang..kalau mlm..wajib ada stokin..

sensitive suhu sejuk sbb anak premature..xboleh aircond n duk bawah kipas. confirm hidung sumbat dan xdpt menyusu..jumpa doktor..dia bg ubat cecair. alhamdulillah ada perubahan sedikit..kalau masih juga..kena jumpa pakar hidung

Hujan or pns..sama ja bgi anak sy..tido kena pkai kipas..kdg2 sy sejuk..sy tkt dia sejuk sy pkai selimut..apakn daya..dia tolak selimut tue..kita yg kesejukan..lari tmpat lain..hihi..pengalaman

bill umah melambung sbb baby no3 nie lerr... dy tknk tdo pkai kipas.. nk aircond 😌 sbb tuh baju tdo lengan pnjg sume smpai dh tk muat tk smpat nk pkai.. dy tdo pkai bju lubang² singlet je..

kalau cuaca panas tak rasa sejuk pn malahan xboleh nak pakaian selimut , baby bepeluh dan naik ruam panas.. Kalau cuaca sejuk sya guna kipas slow ja..

ank wktu hujan pn,bpeluh..bila panas mesti ad merah2 kat leher,ruam... hadap kipas,tp mbelakangi muka dia..stokin slalu pkai xkira pnas ke sejuk..

anak saya jenis kerap kaki tangan sejuk & berpeluh yg banyak. tapi saya xda la pergi check doktor, saya rasa macam normal. tapi normal ka macam tu?

baby sy bukak aircond pun berpeluh..jarang tidur pakai baju kecuali hari hujan . klau tak 24j pampers je..baby 5month 8kg