Si kecil hisap puting atau hisap jari?
Voice your Opinion
Puting
Jari

7746 respon

132 Balas

puting iya sampai sekarang 11 bulan 11 hari (2023), sebelumnya penghisap jari tegar sampai dia hampir terkecik ngan jari sendiri, dia jenis yg masukkan semua jari dia. sampai termuntah susu. last bagi ja puting.

gigi dh byk still lg masuk kn jari dlm mlut sikit2 masuk jari dlm mlut... jd tabiat dh..normal ke ek ? sbb gigi bwh pun mcm xsama dh kt bwh rsau plak..help😞

anak first suka hisap jari..sy bgtahu jari akan habis kalau asyik duk hisap je..last2 stop sendiri je.. Ank 2nd dua2 xhisap

bby sy high need ms sebulan lebih sy bg puting. alhamdulillah umur 4m dia sendiri xnak puting smpai skrg dia hisap jari je

Dr kecik ajar puting, tp dia xnk..sy serender...so msk 2bulan++ dia dh pndai isap jari, sy dh xtau kt mn puting tu😁

mase dri lahir smpi 9bln isap jari xmau puting..,lps masok 9bln smpi skrg 11bln lbh dh isap puting plk🤣

Puting tak jari pun tak..stop puting masa umur 4bulan bila try bagi dia gigit xnak hisap 😂

hisap jari sbb gatal gusi dh tumbuh gigi nnti xtaw la. kadang puting tu gigit2 je

ank 10bulan lebih tak hisap apa2 cuma hisap puting saja apabila menyusu

ank saya x hisap jari atau hisap puting...cma ank saya hisap bibir...