Pernahkah si kecil mengalami cirit-birit?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

9745 respon

39 Balas

penah masa lps hbs pantang 4@5kali baby cirit dlm sehari tu, bawa g kk nurse check tgk dia kata normal lg kalau 4@5kali cirit dlm sehari jd dia minta saya pantau sendiri dulu dirumah.. alhamdulillah lps pada tu dh tak cirit, nasib sehari tu ja bt hal risau ibu dia haa anak 1st pulak tu belum ada pengalaman😅

pernah.. masa awal baby umur 6 bulan.. doktor bg tahu sebab susu.. tp susu yg sama baby sy consume since dia 3 months.. Doktor saran ganti susu lactose free.. lepas ganti susu alhamdulillah ok tp sekarang sy dah guna semula susu yang mula2 tu... nampaknya takde plak masalah cirit birit berulang

Anak saya baru kena cirit birit. Umur 7 bulan lebih. Ya Allah, risaunya.. Saya dah bawa jumpa Dr. Dr bg ubat ORS & Smacta. Dah 3 hari cirit birit. Hari ni demam pulak.. Cirit birit macam dah ok. Tak bole tidur saya, risaukan dia demam..

strt masuk 6bulan anak dh kurang minum susu ducth baby , so belikan dia susu dumex dupro dia minum berselera tp cirit birit . jd nak taknak kena tukar ke ducth baby balik . naseb la anak banyak minum air masak n makan mknn solid banyak

pada awalnya sy ingat normal berak nya cair Dan kerap (baby bf) lepas susu mesti popo... sehari tu ada lendir darah... pergi hospital doctor kata kena disentri... hm normally dapat Dari mknan tp that time anak baru 4 bulan...

kakak bagi baby saya 7bulan makan makanan luar... keracunan makanan cirit birit 1 hari nak 20x cirit... 3 hari jgk mkn masa nak baik.. dah cirit punggung pulak merah kena air pun pedih...

Saya pula anak cirit birit sehari 6 kali 🥲 makan brand milna (ayam) anak sy tak ssuai yg tu. Anak 7 bulan

ya , disebabkan rotavirus . dah masuk hari ke-5 di wad . doakan anak saya cepat sembuh ✨

tak pasti cirit-birit ke apa,Popo baby kdg cair jer..tapi tak pula nangis..just nangis minta susu jer

yes , Masa dia first tumbuh gigi pertama dlm 5bulan ... lepas tu Gigi kedua dah tak de ..