lepas demam kulit jadi naik bintik merah

hai mommies nak tanya , ank sy baru je kebah demam sbelum ni suhu dia tinggi sgt hrinie suhu baru kurang siket tp badan ank sy mula naik bintik2 merah mcmtu? adakah tu campak atau ruam panas

1 Balas

Hi, Puan 👋 Nak tahu itu demam campak atau tidak hanya melalui ujian darah sahaja. Tak dinafikan ada juga aftermath demam panas yang naik ruam. Pengalaman saya begitu. Anak demam panas selama 3 hari. Hari ke-4 naik ruam dari kepala sampai kaki. Pergi klinik ambil ujian darah untuk check measles. Alhamdulillah result negative measles. Doktor conclude anak saya bukan demam campak dan ruam yang timbul itu kesan daripada demam panas. Seeloknya Puan pergi klinik ya untuk lebih kepastian.

10mo ago

Sama-sama