Breastfeeding mom makan pedas

Based on pengalaman ibu ibu semua, anak yang bf effect tak kalau ibu makan pedas pedas sangat ni, eg: ramen, ayam goreng mcd 3x spicy etc.

1 Balas

Klaw bfkn bby sis kna la pntang mkn skett.. Sbb nnti bby pn kna ksan gak.. Berak².. Perut meragam..kesian bby tu.. Mnum pn xbleh ais².. Nnti bby seng dpt selsema..batuk.. Sbb ape yg kte mkn dn mnum tu..kte share dgn bby...

3y ago

ehh minum ice x buat baby selsema lah. . selsema tu ada virus masuk dlm tubuh baby atau ice yg kita minum x higienis. . ice kalau kita minum tu ikut suhu kita bukan lah minum ice trus susu kita sejuk pulak