Rasa nak bunuh diri

Baru lepas gaduh dengan husband pasal duit BPN . Betul ke dah masuk? Terasa juga diri nih macam di ambil kesempatan . Hsbnd saya kerja dengan mak dia so kira nya kerja sendiri atas family lah . Gaji adalah 1200. Saya tak bagi dia pakai duit BPN tuh . Dia cakap duit tuh duit bersama bukan untuk saya sorang . Sebelum nih saya kerja sekali dengan dia dekat kedai makan mak dia tulah kan . Duit mengasuh anak saya keluarkan , susu pampers anak saya keluarkan, beli barang dapur pun duit saya . Duit dia habis tak tahu buat apa . Siket pun kami tak boleh nak saving lagi walaupun 100 dalam bank . Gila papa kedana betul kami nih. Duit BPN sebelum nih pun habis dah pakai bayar duit pinjam along (saya tak tahu pasal dia buat pinjaman tahu pun last minit dia cakap terdesak nak pakai duit) . Dalam miskin miskin kami boleh dia pakai phone mahal Rog2 , boleh makan bugger hari hari tiap malam, boleh beli patung bodo onepeace dekat 100 ringget semua tuh . Saya nih kalau tak ada duit jangan cakap lah dekat husband pamper anak habis , susu anak habis semua tuh . Tadi dia marah saya dia cakap lepas nih duit dia duit dia , nak duit cari sendiri . Tuh husband sendiri cakap bukan pakwe . Meleleh air mata nih , gugur jantung saya . Rasa nak minum clorox je .

76 Balas

hurm..kalau ikutkn dh ada yg dh dpt bpn...puan..sbr byk2 ea..jgn la minum clorox atau apa shj yg terlintas d pkiran utk bunuh diri... puan tahu tak..bila puan bunuh diri nanti buat puan jd org yg sgt2 rugi untuk akhirat puan... jgn la mcmtu...plz... istghfr byk2 k..solat jgn tinggal..ye sy tahu..sy bukan di tmpt puan..tp sy tahu kalau kita dh stress n depress kita akn pk utk bunuh dri.. puan nk ke jd org yg muflis di sana nanti?? lm tw kita dekat sana nanti..berbnding di dunia... bila rs nk bunuh dri trlintas di pikiran..puan cpt2 istghfr k... kalau puan rs mcm tak tahan sgt2 dgn cara suami tu.. puan pergi la ke pejabat agama mntk nasihat atau mintak fasakh.nti lepas pkp ni puan try la cri kje..supaya pd ms akn dtg jika berlaku pape..puan msih blh survive dgn ank2... in shaa Allah .Allah sntiasa dgn org yg bersabar..kita kena yakin dengan Allah...mg Allah pmudahkan segala urusan puan..Allahuma aamiin.. p/s pd mommy2 di tAp ni..jika ada yg terlintas d kepala utk bunuh diri..stiap kali ada mslh dlm hidup..satu je saya nak pesan...sblum buat..tlg la pk tntang akhirat kita di sana nanti..nak ke kita jadi orang yg rugi?? nk undo balik xblh dh..sebab dh mati... nak menyesal pn pd ketika itu pn dh xguna dh .jd plz.. bila stress..amalkan zikir+ istghfr..byk mengaji atau dgr ayat2 suci Al-Quran bg hati tenang..solat jgn sesekali tggl...jika kita jaga perintah Allah..in shaa Allah..Allah akan memudahkan segala urusan kita dunia dan akhirat..dan Allah akan jaga kita