Rasa nak bunuh diri

Baru lepas gaduh dengan husband pasal duit BPN . Betul ke dah masuk? Terasa juga diri nih macam di ambil kesempatan . Hsbnd saya kerja dengan mak dia so kira nya kerja sendiri atas family lah . Gaji adalah 1200. Saya tak bagi dia pakai duit BPN tuh . Dia cakap duit tuh duit bersama bukan untuk saya sorang . Sebelum nih saya kerja sekali dengan dia dekat kedai makan mak dia tulah kan . Duit mengasuh anak saya keluarkan , susu pampers anak saya keluarkan, beli barang dapur pun duit saya . Duit dia habis tak tahu buat apa . Siket pun kami tak boleh nak saving lagi walaupun 100 dalam bank . Gila papa kedana betul kami nih. Duit BPN sebelum nih pun habis dah pakai bayar duit pinjam along (saya tak tahu pasal dia buat pinjaman tahu pun last minit dia cakap terdesak nak pakai duit) . Dalam miskin miskin kami boleh dia pakai phone mahal Rog2 , boleh makan bugger hari hari tiap malam, boleh beli patung bodo onepeace dekat 100 ringget semua tuh . Saya nih kalau tak ada duit jangan cakap lah dekat husband pamper anak habis , susu anak habis semua tuh . Tadi dia marah saya dia cakap lepas nih duit dia duit dia , nak duit cari sendiri . Tuh husband sendiri cakap bukan pakwe . Meleleh air mata nih , gugur jantung saya . Rasa nak minum clorox je .

76 Balas

org lain kawin dia pun nak kawin, lepas tu tak paham tanggungjawab. esok mati kalau anak bini tak halalkan jenuh la nak tanggung. memang ada jantan biawak mcm tu. org pmpuan ni kuat tu memang kuat tapi kelemahan dia mudah jatuh syg wlaupun dianiaya. rasanya puan dah boleh dapatkan nasihat peguam syariah, cuba search dkat FB #teamceliksyariah byk ilmu pasal masalah rumah tangga. kita tak boleh malas nak harap duit suami, malas nak gaduh sbab duit. itu dah memang TANGGUNGJAWAB suami,jgn sesekali LUPA sebab SAYANG. org kata fikir anak klau nak berpisah, cuba fikir utk apa stay dlm hubungan toxic mcm tu? kenapa nak besarkan anak dlm situasi negatif hanya sebab maknya syg bapak yg takda rasa tanggungjawab? hanya sebab takut digelar janda? hanya sbab tkut dikutuk org? itu la masalah org prempuan. solat la mintak petunjuk pada Allah swt tu lebih baik, maybe boleh call jabatan agama islam utk kaunseling, rasanya ada unit tu..